icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 december 2014

Intentieovereenkomst De Nieuwe Kern (Gemeente Ouder-Amstel) getekend

Wethouder Marian van der Weele van de gemeente Ouder‑Amstel en directeur Alex Voordes van VolkerWessels Vastgoed hebben een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van De Nieuwe Kern. De Nieuwe Kern wordt een wijk met maximaal 4500 woningen.  In 2015 wordt samen met andere bij het gebied betrokken partijen een structuurvisie voor het gebied opgesteld. Hierna volgen het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten en planologische procedures . De bouw van de eerste woningen zal naar verwachting over enkele jaren kunnen starten.

ondertekening iok De Nieuwe Kern

De Nieuwe Kern

De komende decennia is er een groeiende behoefte aan woonruimte in en rond Amsterdam, voor mensen die daar studeren of werken. De gemeente Ouder-Amstel kan als onderdeel van de stadsregio Amsterdam een deel van die behoefte opvangen. De Nieuwe Kern ligt ten noorden van stadion de Amsterdam Arena en tussen de rijksweg A2 en de spoorlijn Amsterdam-Utrecht.

Ligging en voorzieningen

De ligging van het gebied heeft als voordeel dat nieuwe bewoners gebruik kunnen maken van al aanwezige voorzieningen en infrastructuur. De winkelgebieden Amsterdamse Poort en de ArenAPoort liggen op korte afstand, evenals twee metrohaltes, twee treinstations en de snelweg A2.

Deze voordelen gelden niet alleen voor wonen. De Nieuwe Kern kan zich ontwikkelen als een multifunctioneel stedelijk gebied met ook ruimte voor bedrijven, kantoren, sport, horeca en recreatie. De Nieuwe Kern heeft naar verwachting door de ligging aan de zuidkant van de Amsterdam, vlakbij de Zuidas, de ArenAPoort en Schiphol, een grote wervingskracht op allerlei functies.

Gemeente Ouder-Amstel

De gemeente wil met de nieuwbouw in De Nieuwe Kern een bijdrage leveren aan de regionale woningbouw opgave. De structuurvisie zal naar verwachting door de gemeenteraad begin 2016 worden vastgesteld. In de structuurvisie wordt de hoofdopzet van De Nieuwe Kern vastgelegd. Er zal daarin naast woningbouw ook ruimte zijn voor werken, voorzieningen, groen en water.