icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 03 december 2013

Het Rhenense Hof is geopend!

Het Rhenense Hof in Rhenen is op 2 december jl. feestelijk geopend. Met een druk op de knop, begeleid door muziek en vuurwerk, werd het complex geopend. Er waren ongeveer 200 genodigden, met de bewoners als belangrijkste gasten. De bouw heeft bijna drie jaar geduurd.

Rhenense Hof geopend 1

Aanwinst voor de gemeente Rhenen

De openingshandeling werd met een druk op de knop verricht door de gedeputeerde van de Provincie Utrecht, de heer De Vries. Mevrouw Juch, huurder bij de Rhenense Woningstichting en de heer Van der Lippe (voorzitter VvE koopappartementen) assisteerden hem. Wethouder Henk van den Berg, Marcel Schipper (directeur VolkerWessels Vastgoed) en Martijn Rink (directeur/bestuurder Rhenense Woningstichting) waren aandachtig toeschouwer.

De aanwezigen waren het er over eens, dat Het Rhenense Hof een aanwinst voor de gemeente Rhenen is. VolkerWessels Vastgoed bouwde er 94 appartementen, een parkeergarage en winkels. De meeste appartementen van VolkerWessels Vastgoed zijn verkocht en onder andere Albert Heijn, De Goudreinet en Gall en Gall hebben zich in Het Rhenense Hof gevestigd.

De Rhenense Woningstichting heeft vijftig appartementen van VolkerWessels Vastgoed gekocht, de meeste zijn inmiddels verhuurd.

Autoluw centrum

De gemeente Rhenen heeft het gebied rond Het Rhenense Hof opnieuw ingericht. Een deel van het centrum is autovrij gemaakt en afvalverzamelpunten zijn ondergronds gebracht. Bovendien zorgt de parkeergarage er voor, dat geparkeerde auto's grotendeels uit het straatbeeld zijn verdwenen.

Op deze plek in de binnenstad van Rhenen stonden voorheen het gemeentehuis, dertig appartementen van de Rhenense Woningstichting, een café en een taxibedrijf met woonhuis.

De gemeente Rhenen, de Rhenense Woningstichting en VolkerWessels Vastgoed hebben de handen ineen geslagen en in 2011 is de bouw van start gegaan.

Rhenense Hof geopend 2

Meer informatie over de beschikbare koopappartementen, is te vinden op www.rhenensehof.nl

Voor meer informatie over de huurappartementen kijkt u op www.rhenensewoningstichting.nl