icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 20 januari 2016

Feestelijke start Park Harga Schiedam

Bouw van 156 woningen Wethouder Marcel Houtkamp van de gemeente Schiedam heeft samen met Marcel Schipper directeur van VolkerWessels Vastgoed het startsein gegeven voor woningbouw in het Harga Park.

Op de locatie waar voorheen handbalvereniging Ventura gevestigd was, ontwikkelt VolkerWessels Vastgoed 156 woningen onder de projectnaam “Park Harga”. Park Harga wordt een energiezuinige woonwijk met betaalbare woningen in een groene omgeving, goed bereikbaar en met alle voorzieningen in de buurt. Park Harga is een verrijking voor het palet aan woonmilieus in Schiedam.

Park Harga 2016
Wethouder Marcel Houtkamp overhandigt VolkerWessels Vastgoed een symbolische estafette stok in de vorm van een Park Harga bal.

Er is veel interesse voor het wonen in Park Harga. Inmiddels hebben meer dan 550 geïnteresseerden zich aangemeld via de projectwebsite ParkHarga.nl. Op 20, 26 en 27 januari informeert VolkerWessels Vastgoed deze geïnteresseerden over de woningen; de keuze opties, over duurzaamheid en over de openbare inrichting. Door de grote belangstelling zijn alle informatieavonden inmiddels bezet.

 

Wethouder Marcel Houtkamp: ‘Schiedam is volop in beweging. De verhuizing van een aantal sportverenigingen naar het nieuwe sportpark op het tunneldak biedt Schiedam ruimte voor woningbouw. Zoals voor Park Harga, dat een aanwinst is voor de stad.’

 

Directeur VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper: ‘Park Harga is een unieke nieuwe wijk; groen, kindvriendelijke hofjes en een fraaie singel. Alle woningen voorzien standaard in hun eigen energie behoeften en kunnen optioneel zelfs uitgevoerd worden als ‘nul op de meter’. Park Harga is dé nieuwe en duurzame woonwijk van Schiedam.’

 

Start verkoop en start bouw

Op tweede paasdag, maandag 28 maart, start de verkoop van de 1e fase met 21 appartementen, 8 Singelwoningen en 16 Hofwoningen. Op dit moment wordt door de VolkerWessels aannemers WSP Infra en KWS Rotterdam de grond geschikt gemaakt voor de bebouwing door het voorbelasten van de ondergrond. De bouw zal in november dit jaar starten. Naar verwachting zal de verkoop van de woningen snel verlopen.

Woningen en appartementen

In de nieuwe woonwijk komen diverse woningtypen in verkoop. Hierdoor is Park Harga voor een brede doelgroep bereikbaar. Aan de nieuw aan te leggen singel komen brede Singelwoningen, in de autoluwe en kindvriendelijke hofjes komen fraaie Hofwoningen en aan de rand van de wijk komen royale appartementen met grote balkons. Kopers van een woning in Park Harga kunnen in samenwerking met UwVakmensen uit Schiedam hun woning woonklaar laten afwerken en ook de verhuizing kan worden verzorgd. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp en de detaillering van de woningen en zeker zoveel aan de inrichting van het openbaar gebied. Op Park Harga verschijnt een zeer fraaie en groene buurt, waar het prettig wonen en verblijven is.

 

  

Meer informatie over Park Harga is te vinden op parkharga.nl.