icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 december 2016

Feestelijke start bouw woningen Asscherkwartier Amsterdam

Voorzitter dagelijks bestuur Zuid Sebastiaan Capel van de gemeente Amsterdam heeft samen met de directeur van VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper én de toekomstige bewoners het startsein gegeven voor de realisatie van de eerste woningen in het Asscherkwartier.

Sebastiaan Capel, portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening: “Dit wordt een nieuw stukje Zuid waar wonen, werken, cultuur en een hotel gecombineerd gaan worden. Deze diversiteit zorgt voor levendigheid. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.”

 

Directeur VolkerWessels Vastgoed Marcel Schipper: “Het Asscherkwartier is een unieke nieuwe locatie in Amsterdam tussen historische gebouwen en autoluwe pleinen. De woningen zijn hoogwaardig afgewerkt met onder andere standaard vloerverwarming, een kwalitatieve buitenruimte en een eigen parkeerplek in de parkeergarage. Het Asscherkwartier is de nieuwe hot-spot in De Pijp.”

 

NieuwerAmstel realiseert de nieuwe woonlocatie in De Pijp op de locatie van het voormalige en monumentale Raadhuis van Nieuwer-Amstel en de diamantslijperij Asscher. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Ruimte is het sleutelwoord voor deze unieke locatie waar bereikbaarheid, rust en genieten worden gecombineerd met de dynamiek van De Pijp. In deze nieuwe kindvriendelijke buurt komt een gevarieerd aanbod aan woningen, zoals terraswoningen met een fraaie buitenruimte, ruime stadswoningen met een tuin en luxe appartementen aan het autoluwe Dora Tamanaplein. Het gebied wordt een mix van creatieve bedrijvigheid, een luxe hotel, gezellige horeca en een theater. Dit alles omringd door prachtige historische gebouwen.

Het laatste blok, genaamd Briljant aan de Amstel, met luxe appartementen en 2-laagse stadswoningen gaat in het voorjaar 2017 in verkoop. Het gebouw ligt in de luwte van het Asscherkwartier en heeft zicht op de Amstel. Aanmelden kan al via de projectwebsite Asscherkwartier.nl.

 

In oktober 2015 is VolkerWessels onderneming Kondor Wessels Amsterdam gestart met de eerste bouwwerkzaamheden voor de tweelaagse parkeergarage. Nu het kelderdek gereed is wordt gestart met de bouw van de woningen.

 

Meer informatie over het Asscherkwartier is te vinden op www.Asscherkwartier.nl.