icon-arrow-right
HomeNieuws Eerste woningen Nes Noord opgeleverd

Eerste woningen Nes Noord opgeleverd

Actueel

"Wonen op het nieuwe land"

 

Dinsdag 11 december 2012, om 09.15 uur overhandigt de heer J. Bouwes, wethouder van de gemeente Schagen, de sleutels aan de eerste bewoners van de nieuwbouwlocatie Nes Noord.

 

Op 12 april van dit jaar werd de eerste paal geslagen en na amper 8 maanden wordt nog dit jaar een aanzienlijk deel van de eerste 41 eengezinswoningen in het Dorpsveld opgeleverd.

In het eerste kwartaal van 2013 worden de 2 in aanbouw zijnde appartementengebouwen in Dorpsweide opgeleverd. De verkoop van het 3e appartementengebouw verloopt voorspoedig, evenals de volgende 21 eengezinswoningen in het Dorpsveld.

 

De toekomst van Nes Noord

De locatie bestaat deels nog uit weilanden, maar in de toekomst komen in het plangebied Nes Noord ca. 480 woningen, waaronder appartementen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en kavels. Naast woningbouw, komen er ook een orthopedagogisch zorgcentrum en een bijbehorende school.

 

Het plan

Voor deze ontwikkeling werd de ontwikkelingscombinatie Vliedlande v.o.f. nieuw leven ingeblazen. Gezamenlijk realiseerden deze partijen eerder al de populaire wijk Hoep-Noord. Het Bureau Alle Hosper heeft een plan gemaakt, dat zich sterk onderscheidt van Hoep-Noord. Het plan wordt gekenmerkt door drie op zichzelf staande wijken en veel water. Het Zuidelijk plandeel heet de Dorpsweide en omvat een eiland met drie appartementengebouwen en veel groen. Het Dorpsveld ligt in het midden en wordt gekenmerkt door veel eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. In het Dorpsveld komen ca. 200 woningen. Aan de andere kant van de Cornelis Blaauboerlaan komt het Waterveld met woningen op landtongen in het water. Het orthopedagogisch zorgcentrum en de school komen in de noordelijke punt.

 

Vliedlande v.o.f.

Vliedlande v.o.f. is een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Vastgoed B.V. en Bouwfonds Ontwikkeling B.V.

+