icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 september 2015

Drie nieuwe Westergouwe-projecten in verkoop

Zaterdag 3 oktober start de woningverkoop van drie nieuwe projecten in de woonwijk Westergouwe. Tegelijk met de start verkoop opent het infocentrum Westergouwe voor het eerst haar deuren. Het informatiecentrum ligt aan de rotonde bij Westergouwe, het evenement duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Westergouwe wordt ontwikkeld door de combinatie VolkerWessels Vastgoed / Heijmans en de gemeente Gouda.

WG1

Westergouwe wordt een groene en waterrijke woonwijk in Gouda. Deze wijk krijgt een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen en biedt ook de mogelijkheid om een eigen huis te bouwen. Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van beperkte omvang, waardoor kopers en huurders direct in een nette straat en een opgeruimde buurt wonen. Vanaf het derde kwartaal van 2016 heeft Westergouwe tijdelijke voorzieningen zoals een winkel en een basisschool.

 

De eerste fase van Westergouwe ligt vlakbij de Julianasluis en bestaat uit circa 470 woningen. De allereerste projecten van Westergouwe waren begin dit jaar binnen zeer korte tijd uitverkocht. De 1e paal van Westergouwe wordt 30 oktober geslagen. Begin 2016 worden de eerste woningen van Westergouwe opgeleverd.

 

Er gaan kadewoningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen in verkoop. Het gaat om respectievelijk Gouwekade met 35 woningen van de VOF Westergouwe en 23 woningen van Dura Vermeer op het 1e wooneiland. Janssen de Jong verkoopt 11 woningen achter de Burgemeester van Dijkesingel. In de eerste fase van Westergouwe komen ook 98 huurwoningen die door Woonpartners Midden-Holland worden ontwikkeld. Als eerste worden hiervan 58 eengezinswoningen gebouwd. De inschrijving voor de verhuur van deze woningen start begin 2016. Woonpartners is op 3 oktober ook aanwezig om de plannen toe te lichten.