icon-arrow-right
HomeNieuws Duurzame activiteiten op het bedrijventerrein Duiven

Duurzame activiteiten op het bedrijventerrein Duiven

Actueel

Vandaag is het weer zover, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, op initiatief van Urgenda. Op deze dag zullen er in heel Nederland duurzame activiteiten plaatsvinden, zo ook in Duiven. Samenwerkingspartners van de Groene Allianties, waaronder VolkerWessels Vastgoed en Boele & van Eesteren, hebben hiervoor hun handen ineen geslagen en bieden vele acties aan. Groene Allianties is een netwerk van ondernemers op het bedrijventerrein die toewerken naar een duurzamer bedrijventerrein in Duiven. Door krachten te bundelen en innovatief te durven zijn, worden vele nieuwe kansen gecreëerd. Op de Dag van de Duurzaamheid bieden zij bijvoorbeeld presentaties met duurzame producten, kortingsacties op LED-verlichting, maar ook informatie over hoe u uw woning kunt verduurzamen. Veel bedrijven houden deze acties niet alleen op 10/10, maar ook het aansluitende weekend.

Dag van de Duurzaamheid 5

Speciaal scholenbezoek

Naast particulieren worden op 10/10 diverse schoolklassen ontvangen, te weten de Schakel uit Westervoort, de Kameleon uit Duiven en de Sterrenschool uit Zevenaar. Bedrijven Besselink Licht, Makro Duiven, IKEA Duiven, Praxis Duiven, Atelier de Beleving, Four Seasons, Putman Installatietechniek, Urgenda en Liander bieden die ochtend een speciaal programma aan voor scholen. Immers, kinderen zijn de toekomst. Op deze manier worden kinderen spelenderwijs geattendeerd op het duurzaam omgaan met het milieu. Zo zullen zij deze ochtend zelf appelsap persen van verse appels. Leren zij hoe zij zelf duurzaam hun slaapkamer kunnen inrichten. Gaan zij hun eigen vogelhuisje bouwen en zien zij hoe zij fietsend groene energie kunnen opwekken.

 

60 kinderen van basisschool de Schakel uit Westervoort worden op de bouwplaats van de circulaire herhuisvesting van Liander in Duiven rondgeleid door Boele & van Eesteren en VolkerWessels Vastgoed. Ook installatiebedrijf Putman gaf uitleg over het duurzaam opwekken van energie. De ambities om energieproducerend en circulair te zijn waren de kinderen niet vreemd, de jeugd maakt enorme stappen.

Dag van de Duurzaamheid 2

De ideale speeltuin

Kinderen spreken uit hun hart. Het golvende dak werd getypeerd als de golving van het toiletpapier en het met planten begroeide gebouw in het atrium was de jungle. De kinderen konden zich al helemaal verbeelden hoe ze hier konden gaan spelen. De ideale speeltuin. De afvalstraat was niks anders dan dat ze al thuis deden en dat er geen afval bestond vonden ze slim. Het enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk. Een leerzame dag voor jong en oud!

Pilot LED-verlichting Nieuwgraaf

Ook gemeente Duiven geeft op 10/10 het startsein voor een pilot proefopstelling om LED-verlichting aan te brengen in de openbare ruimte op de hoofdas Nieuwgraaf. De gemeente vervangt hier, in samenwerking met Philips Indal en Schréder B.V. twaalf armaturen voor armaturen met LED-verlichting. Wanneer de ervaringen met de proefopstelling positief zijn, bestaat de mogelijkheid dat in de toekomst ook de andere armaturen op de Nieuwgraaf worden vervangen door energiezuinige LED-armaturen.

 

Voor het complete programma zie: www.groeneallianties.nl/dag-van-de-duurzaamheid

+