icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 december 2014

Eerste energiepositieve bouwplaats in het land

De transformatie van de vijf kantoorgebouwen van Liander gaat waarschijnlijk drie Breeam-innovatiepunten halen. Twee zijn er al binnen. Eén voor de bewerkstelligde samenwerking met de buurbedrijven in het vergroenen van de omgeving. En één omdat Liander de eerste energiepositieve bouwplaats van Nederland is.   Klik hier voor het volledige artikel van cobouw op cobouw.nl.    

Herhuisvesting voor Liander

VolkerWessels Vastgoed bv en RAU architecten, herhuisvest voor Netwerkbedrijf Liander op innovatieve en duurzame wijze 1.550 medewerkers op bedrijventerrein Nieuwgraaf in Duiven. Door middel van ‘co-creatie' met medewerkers is een definitief ontwerp bepaald voor een complex van vijf bestaande gebouwen, die worden uitgebreid en overkapt door een ‘klimaatkas' met een zwevend dak. Het gebouwencomplex voorziet in eigen energiebehoefte en levert bovendien energie aan de omgeving. Bij de bouw van het complex worden grondstoffen en materialen hergebruikt. Er zal sprake zijn van minimaal 80% circulariteit van grondstoffen.