icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 oktober 2017

Bouw fase 2 Parkrijk gestart

Wethouder Ronald van der Meij heeft namens de gemeente Rijswijk symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van fase 2 van Parkrijk. Deze fase bestaat uit 17 herenhuizen en 34 hofwoningen in RijswijkBuiten. Samen met Dick Boelen, directeur Dura Vermeer en één van de toekomstige bewoners is de fundering van één van de woningen aangegoten met gietmortel uit een gouden gieter.

De 51 woningen zijn een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en Dura Vermeer Bouw ZuidWest (VOF Beatrixzone). De bouw van deze woningen wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Zuid-West. Alle woningen zijn verkocht.

 

Voor wethouder Van der Meij is het inmiddels het vierde project waarvoor hij het startsein voor de bouw in Parkrijk heeft mogen geven. “Het geeft nogmaals aan hoe bijzonder deze nieuwe wijk is voor de gemeente Rijswijk. De eerste woningen in Parkrijk zijn al bewoond en met deze fase krijgt ook dit gedeelte van RijswijkBuiten steeds meer de vorm van een nieuwe woonwijk.” Aldus de wethouder.

Dick Boelen, directeur Dura Vermeer en mede vennoot in de VOF Beatrixzone geeft aan: “Beide vennoten in de VOF Beatrixzone (Dura Vermeer en VolkerWessels Vastgoed) zijn wederom trots hun steentje bij te kunnen dragen aan de duurzame en succesvolle gebiedsontwikkeling RijswijkBuiten.”

Duurzaam

Alle woningen zijn maximaal energiezuinig, net als andere nieuwe woningen in RijswijkBuiten. Volledig gasloos en een EPC van 0,0. Daarnaast zijn er zelfs een aantal woningen die worden gerealiseerd als nul-op-de-meter.

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan vier jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten is een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

Voor meer informatie over de wijk en de diverse nieuwbouwprojecten:  www.rijswijkbuiten.nl