icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 juli 2014

Bouw Dorpshart Renswoude gestart

Op maandag 30 juni 2014 heeft wethouder Dorrestijn op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van het Dorpshart Renswoude. VolkerWessels Vastgoed (een dochteronderneming van VolkerWessels) ontwikkelde in deze fase 2.100m² winkelruimte, 20 huurappartementen, 10 koopwoningen en 34 gebouwde parkeerplaatsen. De realisatie is in handen van Veluwezoom Verkerk Bouw (tevens een VolkerWessels-onderneming).

"Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling"

Wethouder Didi Dorrestijn toonde zich verheugd over het bereiken van deze mijlpaal. “Met de komst van ons Dorpshart gaat een lang gekoesterde wens van veel inwoners in vervulling”. Directeur Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed sprak zijn waardering uit voor de goede samenwerking met de gemeente Renswoude en de lokale ondernemers. “Het vertrouwen van de gemeente Renswoude en lokale ondernemers, zoals de familie Van Rinsum, is van groot belang geweest voor de totstandkoming van dit mooie project.” aldus een tevreden Marcel Schipper.

Over Dorpshart Renswoude

Het oorspronkelijke idee voor het Dorpshart is een aantal jaren geleden door de plaatselijke ondernemers onder de aandacht van de gemeente gebracht. Om het dorp een impuls te geven met betrekking tot de leefbaarheid, wilden zij komen tot een concentratie van de winkelvoorzieningen. Dit idee is door de gemeente Renswoude omarmd en is aanleiding geweest voor het houden van een prijsvraag voor ontwikkelaars. Na beoordeling van de inschrijvingen, is VolkerWessels Vastgoed door de gemeente als ontwikkelaar van het Dorpshart geselecteerd. Geesink Weusten architecten heeft voor het Dorpshart een plan ontworpen, dat goed aansluit op het dorpse karakter van Renswoude. De gevarieerde gevels omsluiten een nieuw te realiseren dorpsplein, dat het hart van het plan vormt.

Renswoude start bouw Dorpshart