icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 maart 2017

Boomplantdag bewoners Helpermaar

Bewoners van het nieuwbouwproject Helpermaar hebben samen met VolkerWessels Vastgoed bomen en struiken geplant in de zogenaamde Wadi; een groene waterberging gecombineerd met een natuurlijke speelplaats. Het ontwerp voor de Wadi is in samenwerking met de bewoners van de omliggende woningen en de gemeente Groningen opgesteld. 

De wens van de bewoners voor een natuurlijke speelplaats heeft Heilien Tonckens Groenadvies vertaald in een ontwerp, waarbij ecologie, duurzame materialen en natuurbeleving centraal staan. Wie heeft er geen mooie herinneringen aan spelen in de modder, verstoppen in het struikgewas en klauteren in bomen? De hoogwaardige kwaliteit van Helpermaar is herkenbaar aan zowel de architectuur van de woningen als aan het openbaar gebied.

 

Momenteel wordt door VolkerWessels onderneming KWS, MACG en Groenvoorziening A.J. van der Werf hard gewerkt aan de realisatie de Wadi. Deze zomer kan de Wadi in gebruik worden genomen door de buurtbewoners en hun kinderen.

 

VolkerWessels Vastgoed wenst de bewoners veel plezier met deze natuurlijke speel- en groenvoorziening.