icon-arrow-right
HomeNieuws Bijzonder cadeau voor een bijzondere expositie

Bijzonder cadeau voor een bijzondere expositie

Actueel

Vrijdag 12 april 2013 is om 16.00 uur de bijzondere expositie ‘Hollandse Meesters' aan de Amstel geopend in Amsterdam. De expositie in Galerie Weesperzijde werd geopend door Sam Drukker, kunstschilder en tekenaar (kunstenaar van het jaar 2010).

Kunstenaars van de ateliers van Abrona, een christelijke organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking, en leerlingen van de 4de Montessorischool De Pinksterbloem, hebben zich laten inspireren door kunstwerken uit het Rijksmuseum. Zij geven hiermee een verrassende kijk op werken van Hollandse meesters als Frans Hals (De vrolijke drinker, 1628) en Johannes Vermeer (De liefdesbrief, 1669).

 

Ter gelegenheid van deze gebeurtenis, hebben VolkerWessels Vastgoed en ZorgID een speciaal cadeau bedacht en laten maken: een memory-spel met afbeeldingen van de tentoongestelde kunstwerken. Dit bijzondere cadeau is door Rob Goossens, directeur ZorgID, overhandigd aan Maarten de Boer, galeriehouder (die kostenloos zijn galerie ter beschikking heeft gesteld) en Jos van Eldonk (architect en mede ontwerper en initiatiefnemer van deze expositie).

 

VolkerWessels Vastgoed en ZorgID herontwikkelen momenteel het terrein van Stichting Abrona, de wijk Sterrenberg in Huis ter Heide.

 

De expositie wordt gepresenteerd door zorgorganisatie Abrona, 4de Montessorischool De Pinksterbloem, VolkerWessels Vastgoed, ZorgID, Soeters Van Eldonk architecten en Galerie Weesperzijde en is te zien van 13 tot en met 21 april 2013, op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 19.00 uur, Galerie Weesperzijde, http://www.weesperzijde.nl/, (020) 462 23 90.

+