icon-arrow-right
HomeNieuws Alliander genomineerd voor Gulden Feniks

Alliander genomineerd voor Gulden Feniks

Actueel | In de media

De transformatie van een oud bedrijventerrein tot de Circulaire huisvesting Alliander is genomineerd voor de Gulden Feniks prijs. Het project is uitgevoerd door VolkerWessels ondernemingen VolkerWessels Vastgoed, Boele & van Eesteren en HOMIJ Technische installaties, in samenwerking met enkele andere partijen.

Alliander kikker

Alliander

Het complex van vijf bestaande gebouwen is uitgebreid en overkapt door een ‘klimaatkas' met een zwevend dak. Zo voorziet het gebouwencomplex in de eigen energiebehoefte én levert het bovendien energie aan de omgeving. Eén van de uitgangspunten bij het aanpassen van de gebouwen was ‘afval als grondstof'. Tachtig procent van de aanwezige grondstoffen is hergebruikt. De wc-potten en wasbakken zijn schoongemaakt en opnieuw geïnstalleerd. Gebruikte werkkleding van monteurs kregen een tweede leven als geluidsisolatie van het gebouw. En pallethout is letterlijk voor de verbrandingsoven weggehaald om als gevelbekleding te dienen. Nieuwe materialen zijn recyclebaar. Regenwater wordt door het dak opgevangen en gebruikt voor koeling en spoelwater voor de toiletten. 

Gulden Feniks
De jury van de NRP Gulden Feniks heeft dit jaar uit 83 inzendingen acht projecten genomineerd voor de felbegeerde NRP Gulden Feniksprijzen. In zowel de categorie Renovatie als Transformatie zijn nog drie projecten in de race. In de categorie Gebiedstransformatie zijn twee projecten genomineerd. 

Op woensdag 22 juni worden in Amsterdam de winnaars bekendgemaakt. Alle genomineerde projecten en andere inzendingen voor NRP Gulden Feniks 2016 zijn te bekijken op de website: www.nrpguldenfeniks.nl.

+