icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 juli 2018

Albert Heijn opent nog dit jaar een vestiging in Westergouwe!

Nog dit jaar kunnen bewoners van Westergouwe dichtbij huis hun boodschappen doen bij Albert Heijn. Het contract met Ahold is door de samenwerkende partijen in Westergouwe getekend (gemeente Gouda en de VOF Westergouwe, een samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed en Heijmans). De supermarkt gaat in het najaar 2018 open, waarmee de woonwijk Westergouwe naast een kindcentrum, dierenkliniek en gezondheidscentrum ook een winkelvoorziening zal bieden.  

Compacte full-service winkel

De vestiging in de nieuwste wijk van Gouda betreft een compacte full-service winkel. De winkel zal gevestigd zijn op de locatie voor tijdelijke voorzieningen aan de Burgemeester Van Dijkesingel. Na de zomer zal op de bouwplaats van de supermarkt worden gepresenteerd hoe de winkel eruit zal gaan zien. Er is nog grond beschikbaar voor andere voorzieningen. Het ligt in de bedoeling dat de winkelvoorzieningen in Westergouwe in de toekomst in een definitief wijkwinkelcentrum terecht komen.

 

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Rogier Tetteroo: “De komst van een supermarkt is een langer gekoesterde wens, waaraan met de vestiging van Albert Heijn op een hele mooie manier invulling wordt gegeven. Gezegd kan worden dat Westergouwe nu vol tot wasdom komt, op een mooi moment, namelijk aan de vooravond van de realisatie van de tweede fase.”

Westergouwe-II

In september gaan meer dan 100 gasloze woningen in verkoop. Westergouwe heeft een hoge ambitie op het gebied van duurzaamheid. Westergouwe-II, de volgende fase kenmerkt zich door het binnen de wijk halen van de groene polderomgeving. Waar je ook woont in Westergouwe-II: de natuur is dichtbij.

De komende jaren bloeit Westergouwe uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo’n 4.000 woningen, eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen. Sinds 2016 wonen er mensen in Westergouwe en afgelopen zomer is ook het natuur- en recreatiegebied ‘de Groenblauwe zone’ geopend. Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl