icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 13 juli 2017

55 zeer energiezuinige woningen voor BPL Pensioen

13 juli 2017– VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling hebben 55 zeer energiezuinige woningen opgeleverd aan BPL Pensioen. Het project is uitgevoerd in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De duurzame vrije sector huurwoningen maken deel uit van een groter project, waarbij een voormalige school en aangrenzend terrein zijn herontwikkeld. Wethouder Arianne Hollander van gemeente Veenendaal overhandigde voor de gelegenheid een symbolische grote sleutel aan een huurder.

Wethouder Arianne Hollander is met recht trots op deze ontwikkeling in Veenendaal: “De 55 zeer duurzame huurwoningen zijn een aanwinst voor Veenendaal. Mede door de succesvolle samenwerking tussen gemeente Veenendaal en VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling wordt het Stationskwartier een mooi woongebied.”

 

De woningen variëren in oppervlakte tussen de 117 en 136 vierkante meter. Bijzonder aan deze woningen is dat de bewoners vrijwel geen energielasten hebben. Dat komt door de zeer hoogwaardige isolatie, waaronder driedubbele beglazing. Zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Een luchtwarmtepomp zorgt voor efficiënte opwekking van warmte voor het tapwater en de ruimteverwarming. De traditionele gasaansluiting behoort tot het verleden.

 

De woningen in Veenendaal passen in de strategie van BPL Pensioen om de beleggingsportefeuille verder te verduurzamen. “Deze woningen zijn goed voor het milieu, goed voor de portemonnee van de huurders en ze gaan de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement opleveren”, zegt Henk Onstwedder, voorzitter beleggingsadviescommissie van BPL Pensioen.

 

“Wij zijn verheugd dat we met deze woningen de specifieke wensen van BPL Pensioen kunnen invullen”, aldus Peter Appeljan, director Woningbeleggingen bij Syntrus Achmea RE&F. “Duurzame vrije sector huurwoningen op de goede locaties zijn om meer dan één reden een uitstekende investering voor institutionele beleggers, op korte en op langere termijn.”

 

De 55 woningen zijn gebouwd door Ufkes Apeldoorn bv, net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van het VolkerWessels concern.