HomeOver onsDuurzaamheid

Duurzaamheid

dakvlak met zonnepanelen.jpg


Het ontwikkelen van vastgoed heeft een grote impact op de omgeving over een lange periode. Onze ecologische verantwoordelijkheid nemen wij daarbij zeer serieus. Het terugdringen van CO2-uitstoot is een belangrijk onderwerp binnen ons beleid. Maar ook grondstoffenbeheer, materiaalkeuze, flora en fauna spelen een rol. We zien het als onze opdracht bouwconcepten te ontwikkelen die zijn gemaakt voor de toekomst. Concrete resultaten zijn:

Bij het ontwerp en de realisatie van gebouwen is een goede basis essentieel. Systemen zijn veranderlijk maar het gebouw blijft bestaan. Wij kiezen in elk project voor verantwoorde, constructieve maatregelen die ook in de toekomst duurzaamheid beloven.

 

Bij EnergieNotaNul is de energienota voor het verbruik over een geheel jaar netto nul euro. De woningen wekken namelijk bijna evenveel energie op als ze verbruiken. Met als gevolg (netto) geen energielasten.

Wij bereiken dit bijvoorbeeld door het gebruik van hoge isolatiewaarden, triple glas, hoge naad- en kierdichtheid, geregelde ventilatie met WTW, laag temperatuur verwarming, een warmtepomp op buitenlucht en PV-zonnepanelen.

Bewoners kunnen zo met betrekking tot hun energieverbruik geheel zelfvoorzienend worden en zelfs energie produceren! 

 

Met ons MVO-beleid streven we ernaar ook opdrachtgevers te motiveren duurzaam te handelen  en wij zullen altijd nastreven om duurzaam te ontwikkelen.

Parkeren

Uiteraard kunt u bij VolkerWessels Vastgoed uw duurzame, elektrische auto parkeren. Een laadpaal is aanwezig.

+