icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 04 oktober 2021

Start bouw energieneutraal Buitenplaats Vechtrijk Weesp

De bouw van 20 luxe woningen Buitenplaats Vechtrijk in Weesp is deze maand gestart. Door de kopers en andere betrokkenen zijn op woensdag 6 oktober de symbolische ‘eerste’ palen geslagen om stil te staan bij dit speciale moment. De woningen krijgen een EPC van 0, en kenmerken zich door een rijke architectuur en worden uitgevoerd in hoogwaardige materialen.

Weesp.jpg

Buitenplaats Vechtrijk is onderdeel van de nieuwbouwwijk Weespersluis in Weesp. Door de ligging grenzend aan de bestaande wijk Leeuwenveld en het toekomstige Weesperpark wordt hier een uniek buurtje gerealiseerd. Aan de andere kant van het Weesperpark komen voorzieningen waaronder de Brede School Weesperrijk. Ook elke woning van Buitenplaats Vechtrijk is uniek want geen enkele voorgevel is hetzelfde. De woningen zijn straks energieneutraal en zijn kenmerkend door de rijk gedecoreerde ‘fin de siècle’ architectuur en sluit daarmee aan op de rest van Weespersluis. In combinatie met de ligging aan het toekomstige Weespersluispark wordt Buitenplaats Vechtrijk een comfortabele plek om te wonen.

 

De afgelopen periode is er door alle betrokkenen hard gewerkt aan dit project. De architectuur is verzorgd door Maat Architecten BNA. Bébouw Midreth gaat de woningen realiseren. Buitenplaats Vechtrijk is een ontwikkeling van KB Wonen en VolkerWessels Vastgoed, laatstgenoemde net als Bébouw Midreth een VolkerWessels onderneming.