HomeProjecten De eilanden van Sion RijswijkBuiten

De eilanden van Sion RijswijkBuiten

De Eilanden van Sion wordt een uniek woonproject met 3 hoogwaardige eilanden en ongeveer 130 woningen aan de zuidelijke rand van RijswijkBuiten, de populaire nieuwe woonwijk tussen Delft en Rijswijk. Het project is gelegen aan de Delftse entree van de wijk, vlakbij de twee karakteristieke zuilen die nu de Sionsweg kenmerken.
 
Ieder eiland heeft zijn eigen intieme en kleinschalige karakter dat bepaalt wordt door de vorm, bebouwing, grootte en inrichting. Op alle eilanden zijn gemeenschappelijke steigers, parkjes en  loopbruggetjes voorzien, waardoor je overal optimaal kunt genieten van de tijdloze nabijheid van het water. De meeste achtertuinen van de eilandwoningen liggen overigens aan de brede vaarten die via de Zweth een open verbinding hebben met de Schie naar Rotterdam en Delft.
 
De Eilanden van Sion krijgen ieder een eigen teken mee, dat de ligging in het waterrijke polderlandschap nog eens kracht bij zet. Van oost naar west zullen de eilanden in het teken staan van respectievelijk de zwaan, de waterlelie, de voorn en de libelle.
 

 

Tweede eiland

Op het eiland zullen 53 prachtig gedetailleerde waterwoningen worden gerealiseerd. Het aanbod zal gaan bestaan uit 5,70 m brede rijwoningen en 6 meter brede twee-onder-een-kapwoningen. De woningen zullen allen zeer gevarieerd zijn in uitvoering, materiaalgebruik en gevelbeeld. De overeenkomst? Alle achtertuinen liggen, net als op het eerste eiland, aan het water!

Duurzaam karakter
Alle woningen op de eilanden van Sion zijn zeer energiezuinig en standaard uitgerust met PV-panelen, warmtepomp met boilervat en vloerverwarming.

 

 

Innovatie technieken

RijswijkBuiten is een wijk vol nieuwe energie. Van begin af aan stond vast dat RijswijkBuiten een duurzame wijk moest worden. De woningen voldoen daarom aan strenge normen, zodat de woningen nog vele decennia mee kunnen.

Bij de Eilanden van Sion  is besloten dat de woningen nu al aan de norm van de toekomst moeten voldoen, ofwel een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0,0. Dis is de norm vanaf 2020 maar door ons al gerealiseerd in 2015.  De woningen zijn dus energieneutraal, vriendelijk voor het milieu en de portemonnee. Deze prestatie wordt gerealiseerd door verschillende slimme technieken toe te passen: een warmtepom die warmte uit de bodem haalt, drielaagsglas, douche WTW, zonnepanelen en nog veel meer, waardoor er geen energie voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater gebruikt wordt.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Rijswijk
 • Programma
  190 woningen + EPC=0
 • Ontwikkelaar
  VolkerWessels Vastgoed en AM
 • Architect
  Groosman
 • Aannemer
  Boele en Van Eesteren (VolkerWessels)
 • Projectcategorieën
  Circulariteit

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »

Gerelateerde informatie

+