icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 juli 2017

Distributiecentrum en hoofdkantoor van 19.500 m² voor Eosta in Waddinxveen

Ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en VolkerWessels Logistics Development VolkerWessels Vastgoed ontwikkelt samen met VolkerWessels Logistics Development het 19.500 m² grote hoofdkantoor en distributiecentrum van Eosta. Eosta is een grote Europese importeur en distributeur van verse biologische groente en fruit, die met het oog op de snelle groei uitziet naar een nieuw pand. Voor de ontwikkeling van het hoofdkantoor en distributiecentrum wordt een koopovereenkomst met Elof European Logistics en een huurovereenkomst met Eosta gesloten. Het project wordt langs de A12 in LogistiekPark A12 bij Waddinxveen gerealiseerd.

Duurzaamheid

Eosta staat internationaal bekend als MVO-koploper en dit zal dan ook terug te zien zijn in de opzet van het gebouw, dat is ontworpen door architect en voorvechter van circulaire economie Thomas Rau. De loods en het kantoor zijn een afspiegeling van de transparante samenwerkingscultuur van Eosta, met een open opzet. De ambitie bestaat zonnepanelen te plaatsen voor de opwekking van energie, de verlichting is uitsluitend LED en met het dak wordt regenwater verzameld voor hergebruik in de omliggende kassen.

 

Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed “Wij zijn trots dit duurzame project te mogen realiseren. De ambities van Eosta sluiten naadloos aan bij onze ervaring als duurzame en innovatieve ontwikkelaar.”

Langdurig huurcontract

Eigenaar Elof European Logistics verhuurt het hoofdkantoor en distributiecentrum voor minimaal 15 jaar aan Eosta. Elof European Logistics wordt gedurende de ontwikkeling en realisatie bijgestaan door TH Real Estate en Cording Real Estate.

Eosta

Eosta is Europa’s meest innovatieve importeur en distributeur van verse biologische groente en fruit. Het bedrijf onderscheidt zich met het bekroonde Nature & More “trace & tell” systeem en ontwikkelde duurzaamheidscampagnes die steun kregen van de Dalai Lama, Julia Roberts en Prins Charles. Via het Nature & More systeem krijgt de consument voor elk product inzicht in de duurzame inspanningen van betreffende biologische teler. Eosta bedient grote retailers en natuurvoedingsketens in Europa, de VS, Canada en het Verre Oosten.

Bouw

De bouw van het hoofdkantoor en distributiecentrum is in handen van VolkerWessels onderneming Systabo, specialist in bedrijfshuisvesting. Systabo start direct na de bouwvak periode met de realisatie. Naar verwachting wordt het project medio 2018 opgeleverd.