icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 september 2016

‘Zeist viert nieuwste aanwinst’ Bouw Aliantus Oud Seyst vlammend van start

Op maandag 12 september werd de start bouw gevierd van het nieuwe paradepaardje van Zeist: Aliantus Oud Seyst. Wethouder Sander Jansen van de gemeente Zeist luidde met een knal de start van dit ambitieuze project in.

Primeur voor Zeist

Ontploffingen en vlammende bouwborden werden gisteren veroorzaakt door wethouder Jansen van Zeist. Op een zonovergoten bouwterrein vierden ruim honderd betrokkenen met een vurige act de start bouw van project Aliantus Oud Seyst. Gestart vanuit particulier initiatief wordt het ambitieuze woonzorggebouw nu werkelijkheid. Wethouder Jansen: ‘We zijn heel trots dat Zeist deze primeur heeft. Dit is het seniorenwonen van de toekomst.’

Aliantus: laten zien hoe het óók kan!

Aliantus Oud Seyst is een woonzorggebouw waar ouderen écht prettig kunnen wonen. Initiatiefnemer Carel de Vries zocht een huis voor zijn eigen moeder en werd niet blij van het bestaande aanbod: gebouwen voor ouderen zijn vaak gedateerd, donker en staan ver af van de reuring van de maatschappij. Dat moest toch anders kunnen. Samen met ZorgID ontwikkelde De Vries een vernieuwend concept waar oudere bewoners midden in het leven staan, excellente service krijgen en, indien gewenst, toegewijde zorg ontvangen. Bouwinvest Health Care Fund is de vastgoedbelegger en eigenaar van het woonzorggebouw.

Het concept

Aliantus is een nieuw, betaalbaar woonzorgconcept, waar bewoners een comfortabel appartement huren. Het wonen kan altijd gecombineerd worden met zorg, van minimaal tot intensief. Aliantus is geen verpleeghuis, maar een appartementencomplex waar bewoners kunnen blijven wonen, óók als ze op oudere leeftijd een psychogeriatrische verwijzing krijgen. Ze blijven dan in hetzelfde complex, maar verhuizen naar een ander deel van het gebouw. Dit is uniek in Nederland.